Home  /  Boli   /  Temperatura la care trebuie să-şi spele lucrurile persoanele alergice la praf

Temperatura la care trebuie să-şi spele lucrurile persoanele alergice la praf

În momentul în care strănutul, senzaţia de lipsă de aer, rinoreea şi problemele de respiraţie persistă, înseamnă că există o reacţie alergică la praf.

Alergia la praf nu presupune alergia la praful în sine ci la elementele conţinute de acesta, un amestec de: mătreaţă umană, animală şi resturi animaliere. Cu toate acestea, cea mai frecventă alergie la praf este cea cauzată de un microorganism ce se găseşte în toate casele oamenilor. Acest microorganism declanşator a alergiei la praf se găseşte în covoare, în saltele şi în mobila tapiţată, el prosperând în mediile umede şi călduroase.

Persoanele alergice la praful din casă ar trebui să înlăture din locuinţe colectorii de praf, ca perdelele şi covoarele, informează specialistii in domeniu.

Cercetatorii recomandă spălarea lenjeriei de pat cu regularitate la 60 de grade Celsius, temperatură potrivită pentru distrugerea prafului cu acarieni care provoacă alergia. În cazul în care un copil alergic refuză să renunţe la ursuleţul de pluş favorit, această jucărie trebuie neapărat spălată tot la 60 de grade Celsius.

Un alt aspect important pentru cei care sunt alergici la praful din casă, este aerisirea locuintei în mod regulat şi să nu intre în dormitor cu hainele de stradă, schimbându-se în altă cameră din apartament.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button