Home  /  Boli   /  Cancerul de prostată poate fi tratat cu ajutorul ultrasunetelor

Cancerul de prostată poate fi tratat cu ajutorul ultrasunetelor

Un nou tratament eficient împotriva cancerului de prostată a fost descoperit de către oamenii de ştiinţă. Aceştia au descoperit că undele sonore distrug celulele tumorilor.

Acest remediu are o acurateţe care sugerează că ultrasunetele ar putea deveni o alternativă la tramentele tradiţionale, deoarece prezintă mult mai puţine efecte secundare. Tratamentul se numeşte High-intensity Focused Ultrasound şi poate fi folosit împotriva tumorilor ce măsoară doar câţiva milimetri în diametru.

Veştile sunt extrem de încurajatoare, deoarece 95% dintre pacienţii trataţi cu ultrasunete erau vindecaţi de cancer la un an de la tratament.

Ultrasunetele fac ca ţesutul să vibreze şi să se încălzează, distrugând celulele din zona ţintită. Tratamentul este aplicat în spital, sub anestezie generală, iar pacienţii se pot întoarce acasă în maxim o zi.

Rezultatele au arătat că la un an  de la tratament, niciunul dintre cei 41 de bărbaţi trataţi în cadrul studiului nu suferea de incontinenţă, un efect secundar tipic tratamentelor contra cancerului de prostată.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button