Home  /  Boli   /  Beneficiile fructelor de merişor

Beneficiile fructelor de merişor

Ca de multe alte ori natura ne întinde o mână de ajutor în ceea ce priveşte tratarea anumitor afecţiuni. Fructele de merişor au nişte calităţi extraordinare şi pot lupta cu eficienţă împotriva cancerului de colon, contribuind semnificativ la inlăturarea tumorilor canceroase de la nivelul intestinului.

Oamenii de ştiinţă au produs trei tipuri de extract-pudră de merişor – una din fructe integrale, una conţinând doar substanţele chimice active din merişor, care se numesc polifenoli, şi una ce include doar ceilalţi compuşi din fructul de merişor, fără polifenoli. Extractele, echivalente cu o lingură de merişoare pe zi, au fost incluse în alimentaţia zilnică a şoarecilor care sufereau de cancer de colon.

Rezultatele au fost surpinzătoare, deoarece după 20 de săptămâni, şoarecii mai aveau doar jumătate din numărul de tumori identificate. De asemenea, extractul de merişor a determinat o reducere a markerilor specifici inflamaţiilor.

Aceste beneficii extraordinare pentru organism ar putea să nu fie generate de sucul de merişor, deoarece acest lichid nu conţine anumite substanţe care se găsesc în coaja fructului. Oamenii de ştiinţă speră să identifice în lunile viitoare compuşii care sunt responsabili cu stimularea acestor proprietăţi anticancer. Alte studii anterioare au arătat faptul că anumite substanţe obţinute din extractul de merişor sunt capabile să distrugă, selectiv, tumorile de cancer de colon în testele realizate în laborator.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button