Home  /  Boli   /  Consumaţi pepene galben – este o minune pentru sănătate

Consumaţi pepene galben – este o minune pentru sănătate

Pepenele galben aduce adevarate beneficii sănătăţii. Acest fruct are un conţinut ridicat de betacaroten, acest aspect este dovedit şi de culoarea sa galben – portocalie. De asemenea nu are un conţinut caloric ridicat, furnizând doar 48 kcl/100 g. Pepenele galben conţine şi vitamina C (25 mg/100 g), precum şi fibre cu proprietăţi laxative.

De asemenea fructul are o bună capacitate diuretică şi este recomandat în lupta împotriva retenţiei de apă, fiind bogat în potasiu (300 mg/100 g). În acelaşi timp favorizează eliminarea toxinelor şi stimulează sistemul renal. Nivelul glucidelor variază între 6 şi 14%, constând îndeosebi în zaharoză.

De asemenea pepenele galben este bogat în antioxidanţi şi previne îmbolnăvirea de cancer. Studiile au arătat că oamenii ce consumă produse bogate în antioxidanţi au un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de cancer.

Acest fruct deosebit sprijină şi sistemul imunitar , ajută corpul să lupte împotriva infecţiilor, datorită acidului folic pe care il conţine. Pepenele galben este şi un bun detoxifiant şi de asemenea, poate fi folosit şi în tratarea constipaţiei. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentru tratarea anemiei şi a tulburărilor de alimentaţie cum ar fi anorexia.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button