Home  /  Boli   /  Protejează-ţi coloana vertebrală dormind pe o saltea potrivită

Protejează-ţi coloana vertebrală dormind pe o saltea potrivită

Somnul are o importanţă majoră pentru starea noastră, iar pentru ca acesta să fie cât mai odihnitor trebuie sa avem o poziţie cat mai corectă a spatelui.

Însă pentru un somn odihnitor şi o dispoziţie bună este necesară o saltea care să ofere un suport ferm şi o poziţie corectă a spatelui în timp ce dormi. Specialiştii în domeniu oferă câteva sfaturi pentru alegerea saltelei potrivite:

– În primul rând trebuie să ceri sfatul medicului osteopat pentru alegerea saltelei potrivite – medicul tău osteopat, chiropractician sau fizioterapeut cunoaşte cel mai bine afecţiunile de spate pe care le ai sau la care te expui dacă dormi pe o saltea nepotrivită. Dacă nu suferi de o afecţiune gravă a spatelui, specialiştii îţi pot recomanda salteaua potrivită pentru evitarea apariţiei unor afecţiuni de acest tip în viitor.

– Salteaua trebuie aleasă după anumite criterii – să ofere sprijin eficient pentru coloana vertebrală, să fie cât mai apropiate de morfologia corpului şi să elimine tensiunea acumulată în corp. Dacă salteaua este prea fermă, tensiunea va genera dureri ale coloanei vertebrale, iar dacă este prea moale aceasta va curba spatele şi va conduce, de asemenea, la dureri cervicale, dorsale sau lombare.

– Este important să testezi salteaua înainte să o cumperi. Dacă nu poţi rămâne 10-15 minute pe spate, fără să simţi nevoia să schimbi poziţia, înseamnă că salteaua nu este potrivită pentru tine. În plus, trebuie să testezi şi poziţia în care obişnuieşti să dormi cel mai des.

– Salteaua trebuie să fie de calitate şi să permită o bună circulaţie a aerului împedicând dezvoltarea larvelor de acarieni pe suprafaţa acesteia. Acest lucru are o legatură directă cu apariţia durerilor de spate, deoarece o saltea care nu este conformă din acest punct de vedere duce la apariţia unui mediu nepotrivit pentru somn, determină agitaţie şi, implicit, o activitate crescută a corpului pe timpul nopţii.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button