Home  /  Boli   /  Vârsta arterială poate fi măsurată

Vârsta arterială poate fi măsurată

Din pacate în ţara noastră 50% dintre decese se datorează bolilor vasculare. Chiar dacă au fost realizate o sumedenie de campanii de atenţionare , responsabilitatea societăţii şi cea personală nu este satisfăcătoare pentru o profilaxie eficientă, fiind timpul să tratăm serios problema.

Problema bolilor cardiovasculare este mai mare atunci când acestea sunt asimtomatice pentru o perioadă îndelungată. Din acest motiv la o parte din bolnavi primul simtom poate fi şi ultimul, deoarece infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral sunt de cele mai multe ori fatale.

Se spune că ai vârsta arterelor tale, astfel recunoaşterea îmbătrânirii  precoce a sistemului arterial şi terapia preventivă agresivă ar putea să ajute la prevenirea evenimentelor fatale. În această priviinţă ştiinţa  medicală a creat noi posibilităţi pentru  detectarea stadiilor incipiente ale aterosclerozei, prin evaluarea funcţiei arteriale şi a flexibilităţii arterelor mari. Rezultatul schimbării paradigmatice este apariţia instrumentelor uşor utilizabile, utilizarea  lor  prin  proceduri inofensive,  care  pot  măsura  parametrii funcţiei arteriale. Anterior, aceste caracteristici importante  au fost examinate doar în condiţii clinice, iar măsurarea elasticităţii arterelor în prezent e la fel de simplă ca o măsurare  de tensiune.

Există un echipament medical cu ajutorul căruia, după o masurare nedureroasă, să primiţi informaţiile atât de preţioase despre sistemul dumneavoastră arterial. Acest aparat atât de folositor poartă numele de Arteriograph. Acesta are o importantă semnificativă, deoarece determină vârsta arterelor, punându-ne în gardă din timp pentru a schimba ceva în stilul nostru de viaţă.

Factorii  de  risc clasici bine cunoscuţi, cum ar fi fumatul, obezitatea, diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială ridicată chiar pot deveni o ameninţare reală, daca nu se iau măsuri din timp pentru corectarea  problemelor.

Pe fondul dificultăţilor economice şi sociale, responsabilitatea individuală este mai importantă ca niciodată în sistemul sanitar, astfel vor fi necesare în viitor me- tode eficiente şi ieftine de prevenire.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button