Home  /  Boli   /  Te dor sânii? Află aici de ce!

Te dor sânii? Află aici de ce!

Durerile de sâni pot semnala numeroase boli dar, în acelaşi timp, pot fi şi normale, ca rezultat al unor schimbări hormonale ciclice în organismul nostru. Iată care sunt principalele motive ale durerilor de sâni:

Ciclul menstrual

Un studiu arată ca şapte din 10 femei se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu dureri la nivelul sânilor. Cea mai comună cauză este ciclul menstrual. Practic, înainte şi în timpul menstruaţiei poate apărea o sensibilitate, o tensiune şi o uşoară durere la nivelul ambilor sâni. Această senzaţie este cauzată de schimbările hormonale care se produc în organism în timpul ciclului menstrual şi nu sunt un semnal de alarmă pentru nicio afecţiune.

Nodulii

O alta cauză sunt nodulii sau fibroadenoamele, care apar adesea la un singur sân. Sunt chisturi necanceroase care sunt uşor de simţit la palpare, sunt rotunde şi dure. Acestea sunt cauzate de dezechilibrul hormonal. Dacă sunt foarte mari, pot fi operate. Cele reduse ca dimensiune trebuie ţinute sub supraveghere de medic.

Menopauza

Multe femei acuză dureri de sâni în preajma instalării menopauzei, asta deşi secreţia hormonală s-a diminuat. Durerea dispare după suprimarea ciclului menstrual.

Efort fizic

Daca mergi frecvent la sala de sport, înseamnă că ai organismul călit, însă şi în această situaţie este posibil ca uneori să exagerezi cu antrenamentele şi acest lucru să îţi cauzeze dureri la nivelul sânilor. Poate că ai trecut printr-o rundă mai intensă de flotări sau ai ridicat greutăţi peste puterile tale.

O cauză a durerilor de sâni poate fi şi efortul fizic făcut în casă. Dacă ai ridicat mobilier sau ai cărat sacoşe grele, atunci nu ar trebui să te mire durerile de sâni. Din fericire, acestea vor dispărea rapid şi nu sunt un motiv de îngrijorare.

Sutienul

Lenjeria aleasă greşit poate avea şi ea consecinţe grave asupra sânilor. Dacă sutienul este prea strâns sau cupa este prea mică, atunci sânii sunt chinuiţi şi încep să doară. De asemenea, sânii mari, grei, care nu sunt susţinuti suficient, pot fi dureroşi. Găseşte-ţi aşadar sutienul care ţi se potriveşte şi vei scăpa de griji.

Cafeaua

Durerea mamară poate fi agravată de consumul de cafea, întrucât aceasta conţine metilxantină, ce provoacă dilatarea vaselor de sânge şi, totodată, durerea sânilor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button