Home  /  Boli   /  Ce medicamente poţi lua în timpul sarcinii?

Ce medicamente poţi lua în timpul sarcinii?

Majoritatea medicamentelor necesită precauţie sporită în timpul sarcinii, întrucât substanţele lor active pătrund rapid în placentă, putând afecta bebeluşul nenăscut. Ce e însa de făcut dacă trebuie să tratezi o durere de cap sau o raceală? Iată ce soluţii sigure ai la îndemână!

Urmează sfatul medicului

Oricat de frustrant poate părea, pentru orice medicament vrei sa iei în timpul sarcinii trebuie să ai acordul medicului obstetrician, cel care cunoaşte cel mai bine efectele pe care le poate avea asupra fătului. El îţi va spune dacă poţi să iei aspirina şi pentru cât timp, spre exemplu. Vei vedea că până şi antibioticele pot fi prescrise, e adevărat, în situaţii speciale. Însă nu trebuie sub nicio formă să iei vreo pastilă doar pentru ca aşa ai auzit de la vreo prietenă că nu face rău.

Aşadar, e bine sa consulţi medicul ginecolog chiar şi în cazul în care te doare o măsea, spre exemplu. Dacă durerea e de nesuportat, e posibil să îţi recomande un anumit analgezic, dar la fel de bine poate găsi un tratament alternativ. Cât priveşte răceala, trebuie să ştii că în mod normal pentru ea nu există tratament, aşa că cel mai bine este să o previi.

Şi pentru scăderea febrei există variante „băbeşti”, precum compresele reci pe frunte şi la încheieturi. Însă şi în acest caz e bine să îţi informezi medicul, întrucât febra poate fi simptom al unei afecţiuni ascunse.

Alege tratamentele cele mai sigure!

Există însă şi medicamente permise în sarcină, care chiar sunt recomandate de către specialişti. Este vorba despre suplimentele nutritive care nu fac altceva decât sa sporească nivelul calciului, al fierului, al vitaminelor din organism, ajutându-te să duci cu brio sarcina până la capăt. Ele nu afectează sub nicio formă fatul, întrucât au fost concepute tocmai pentru a putea fi luate chiar şi atunci când eşti gravidă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button