Home  /  Boli   /  Fericirea ajută la controlul tensiunii arteriale

Fericirea ajută la controlul tensiunii arteriale

Cercetătorii americani au realizat un studiu foarte interesant asupra a 50 de femei cuprinse între 18 şi 50 de ani, referitor la legătura dintre emoţiile puternice şi tensiunea arterială.

Rezultatele au fost surprinzătoare, constatăndu-se o reducere de până la 35% a diametrului vaselor de sânge, ceea ce este echivalent cu creşterea tensiunii arteriale, în cazul femeilor care au urmărit filme violente. În cazul femeilor care au vizionat diverse comedii şi emisiuni umoristice, cercetătorii au înregistrat o creştere cu numai puţin de 23% a diametrului vaselor de sânge, prin urmare o scădere importantă a tensiunii arteriale.

Un alt aspect interesant, pe care cercetătorii l-au remarcat, este că emoţiile pozitive stimulează echilibrul somatic şi emoţional al femeilor. Un alt studiu efectuat de această dată pe un eşantion de 1.500 de femei cu vârste de peste 50 de ani a ajuns la aceeaşi concluzie, că fericirea şi starea de bine ajută la controlul tensiunii arteriale.

Hipertensiunea arterială este una dintre problemele societăţii contemporane şi unul dintre principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare. România spre exemplu deţine primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea ca urmare a bolilor cardiovasculare.

Aşadar încercaţi să vă controlaţi viaţa, să fiţi mai fericiţi, să râdeţi mai mult, să lăsaţi problemele cotidiene deoparte, deoarece acestea nu fac decât să ne subrezească sănătatea. Bucuraţi-vă cât mai des de micile lucruri care vă înconjoară, iar toate celelalte lucruri vor veni de la sine. Nu trebuie să uitam că suntem ceea ce gândim.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button