Home  /  Boli   /  7 soluţii extrem de eficiente când ai probleme cu stomacul

7 soluţii extrem de eficiente când ai probleme cu stomacul

Data viitoare când te simţi luat prin surprindere de arsuri la stomac, gaze intestinale, diaree, constipaţie sau chiar neplăcerea pricinuită de sindromul de colon iritabil (SCI), apelează la acest mic ghid şi citeşte care sunt soluţiile pentru simptomele pe care le întâmpini la nivelul stomacului.

  1. Scapă de boala de reflux gastroesofagian şi de gazele intestinale

Pentru a ameliora arsurile la stomac induse de refluxul gastroesofagian, limitează consumul de alimente picante, iuţi, prăjite sau grase, dar şi consumul de ciocolată, sos de tomate, ketchup şi cafea. Şi încearcă să stai în poziţie verticală cu până la 2 sau 3 ore după ce ai mâncat.

Te simţi balonată, simţi că s-au acumulat gaze în intestinele tale? Evită bomboanele tari (dropsurile), băuturile acidulate şi alimentele precum broccoli, conopida, fasolea şi tărâţele, care fermentează în intestinele tale.

  1. Alimente care ajută la deblocarea tractului intestinal

Dacă te simţi constipat şi ai nevoie de ceva care să îţi pună digestia în mişcare, încearcă sugestia specialiştilor. Fibrele din (fulgii de) ovăz, boabele de fasole, cerealele integrale şi legumele şi fructele proaspete înmoaie fecalele pentru a avea un proces mai rapid de digestie şi te ajută să mergi la baie. Şi apa te ajută în acest caz.

  1. 187 de miligrame– este dozajul aproximativ de ulei de mentă pe care poţi încerca să îl iei cu 30 de minute înainte de o masă principală pentru a ameliora durerile abdominale, constipaţia, gazele intestinale şi senzaţia de balonare.
  2. Antiacid – atunci  când schimbările făcute în dietă nu pun capăt arsurilor la stomac

Calciul, magneziul şi aluminiul din medicamentele eliberate fără prescripţie medicală (n.r. – ne referim la acele medicamente care neutralizează aciditatea gastrică) calmează şi alină indigestia prin neutralizarea acidului din stomac. Ameliorarea simptomelor începe în decurs de 10 minute şi durează 30 până la 60 de minute.

  1. Antidiareic – opreşte fluxul pentru moment

Loperamida (Imodium) încetineşte contracţia muşchilor intestinali. Este eficientă pentru tratarea diareei, dar nu şi pentru alte simptome ale sindromului de colon iritabil (SCI) – şi nu va trata cauza diareei. Important este să te hidratezi şi să mergi la medic dacă diareea durează 10 zile sau mai multe.

  1. Probiotice – bacteriile bune îţi pot calma şi domoli simptomele resimţite la nivelul instestinelor

Studiile arată că bacteriile sănătoase pot ameliora simptomele sindromului de colon iritabil (SCI), cum ar fi balonarea şi durerea. Este încă neclar ce tulpini şi ce bacterii ajută cel mai mult intestinele, aşa că este mai bine să iei mai multe tipuri de probiotice, în special Lactobacillus si Bifidobacterium.

Ca o paranteză: 100 de trilioane este numărul estimat de bacterii din intestinul tău.

  1. Medicamente pentru a trata sindromul de colon iritabil (SCI)

Dacă remediile încercate nu dau rezultate, adresează-te medicului sau farmacistului. Ai mai multe opţiuni de medicamente, unele pot ameliora diareea, altele te scapă de constipaţie, iar a treia categorie te scapă de crampele de la nivelul muşchilor intestinali.

Semnale de alarmă – Cum îţi spune corpul că este mai mult decât o simplă durere de stomac

Problemele gastrointestinale în sine nu sunt, de obicei, cauza care determină motive serioase de îngrijorare. Dar ar trebui să mergi la un doctor specialist dacă, de asemenea, observi că ai suferit o pierdere în greutate, dacă vezi sânge în fecale sau ai probleme la înghiţire sau când mănânci sau dacă ai avut în familie un istoric în privinţa rudelor bolnave de cancer.

Sursa:  http://www.feminis.ro/

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button