Home  /  Boli   /  10 sfaturi ca sa fii o gravidă frumoasă

10 sfaturi ca sa fii o gravidă frumoasă

Sarcina este o aventura minunata, care insa solicita la maximum trupul. Sarcina inseamna kilograme in plus, vergeturi, pete pe fata, varice, la care se adauga si un anume diconfort pe care il aduc durerile de spate si de picioare.
Solutia sta in cele 10 sfaturi ca sa fii o gravida frumoasa, care te vor ajuta nu doar sa ramai atragatoare, ci si sa te recuperezi usor si repede dupa nastere, scrie aufeminin.com.

1. Controleaza-ti greutatea. Acumularea de kilograme peste valorile normale este daunatoare si pentru tine si pentru copilul tau, pentru ca inseamna tulburari de tensiune si cardiace, dureri de spate, vergeturi. Normal este ca intre luna a 4-a si a 5-a sa te ingrasi cu 250 – 300 grame pe saptamana; intre luna a 6 a si a 7 a cu 350 – 400 grame pe saptamana; intre luna a 8 a si a 9 cu 450 – 500 grame pe saptamana.

In primul trimestru acumularea de kilograme variaza de la caz la caz. In total, in timpul sarcinii, ideal este sa acumulezi intre 10 si 12 kilograme.

2. Mananca bine si sanatos. Pentru a nu acumula kilograme inutile este necesar sa mananci sanatos si sa-ti schimbi stilul alimentar. Limiteaza-te la 1800-2000 de calorii zilnice. Alege alimente curate si sanatoase. Este esential sa acumulezi dozele zilnice necesare de vitamina C, A, si vitaminele din grupul B.

Trebuie sa ai un aport sanatos de fier, din surse sanatoase si folati. Nu uita de apa si necesarul de proteine si grasimi, toate foarte importante pentru tine si viitorul tau copil.

Sursa : www.ziare.com

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button