Home  /  Boli   /  Frumuseţea pielii depinde în mare măsură de stilul de viaţă

Frumuseţea pielii depinde în mare măsură de stilul de viaţă

Nu de puţine ori ne-am întrebat dacă frumuseţea este nativă sau o primim în funcţie de ceea ce facem, gândim sau mâncăm. Dacă primele două sunt categorii relative, stilul de viaţă pe care îl alegem este extrem de important pentru frumuseţea noastră.

Iată care sunt factorii cu un impact semnificativ asupra pielii:

Dieta necorespunzătoare

O dietă necorespunzătoare este bogată în grăsimi saturate, alimente procesate, consum prea mic de fructe și legume, prăjeli, fast-food etc. Adoptă un regim alimentar sănătos pentru că s-a demonstrat de nenumărate ori că alimentele pe care le consumi pot să-ţi întinerească tenul.

Fumatul

Fumul de ţigară impiedică oxigenare corectă a sângelui și a pielii, ceea ce duce la hrănirea mai proastă a celulelor, adică îmbătrânirea lor, ceea ce înseamnă riduri. Rezultatul fumatului nu este numai o faţă ridată, ci şi o piele ternă, lipsită de luminozitate. Pentru a reda pielii strălucirea, evită fumatul şi alege o dietă bogată în acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, vitamina C şi multe lichide pentru hidratarea ţesuturilor cutanate. Dieta antirid conţine multă vitamina E, vitamina A, seleniu şi lichide cât cuprinde.

Expunerea prelungită la soare

Expunerea exagerată la soare deshidratează pielea şi o supune arsurilor. Expunerea corectă înseamnă 10 minute o dată la o oră, iar în timpul vacanţei la plajă trebuie mărit consumul de alimente bogate în vitamina C, vitamina E (reface pielea mai ușor), vitamina A (pentru protecție), zinc (pentru vindecare) şi multe lichide pentru hidratare. În acest sens, vegetalele bogate în antioxidanţi cresc capacitatea antioxidantă a sângelui şi ne pot proteja de efectele nocive ale soarelui.

Lipsa somnului

Pentru o piele cu aspect tânăr sunt necesare şase-opt ore de somn pe noapte sau cât îți trebuie să te odihnești. Dacă nu dormi când ești obosit, forțezi organismul să-și consume din resurse și crești riscul de îmbătrânire a organelor.

Stresul

Stresul este marea problemă a acestui secol. Acesta creşte producerea de hormoni care stimulează metabolismul să funcționeze mai rapid și să genereze mai mulți produși toxici care nu mai au timp să se elimine.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button