Frunzele de mesteacăn detoxifică organismul
Ceaiul de mesteacăn are un efect excepţional asupra rinichilor, contribuind la diureză. Ca urmare, organismul este ajutat să se detoxifice, tenul se curăţă şi chiar o serie de boli încep să se vindece.
Ca urmare a calităţilor sale antiinflamatorii şi analgezice, ceaiul de mesteacăn este recomandat în tratamentul reumatismului şi a artitelor. Pentru persoanele care suferă de gută, specialiştii în medicină alternativă recomandă adăugarea unui vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu la o cană de 250 ml cu ceai de mesteacăn. Se va proceda în acest fel ca să se poată accentua proprietăţile mesteacănului de a diminua acidul uric din sânge.
Potrivit specialiştilor, ceaiul de mesteacăn este foarte bogat în potasiu, aşa că nu sărăceşte corpul în minerale, aşa cum se întâmplă în cazul diureticelor convenţionale.
Dacă doriţi să vă purificaţi sângele şi să puteţi elimina toxinele din sistemul vascular se recomandă cure cu ceai de mesteacan în fiecare primăvară. Astfel, veţi putea preveni diferitele afecţiuni ale corpului nu numai de la nivelul sistemului circulator, ci din întreg organismul.
Specialiştii mai sunt de părere că ceaiul de mesteacăn este un astringent natural, aşa că el poate menţine elasticitatea pielii. Pentru că are efect antiinflamator şi antibacterian, infuzia din frunze de mesteacăn este recomandată şi pentru tratamentul acneei, a psoriazisului, a eczemelor, pruritului, herpesului şi dermatitei seboreice.
Este indicată utilizarea ceaiului de mesteacăn atât la exterior, dar şi la interior – prin consumul a cel putin trei căni de ceai pe zi.
De asemenea, specialiştii au observat ca urmare a unor teste că ceaiul de mesteacăn poate să ofere un bun suport pentru eliminarea apei în exces şi a toxinelor din ţesuturi, dar poate reduce şi aspectul neplăcut al celulitei.