Home  /  Boli   /  Cum ne recuperăm în urma fracturilor?

Cum ne recuperăm în urma fracturilor?

Este esenţial ca în cazul fracturilor osoase să respectăm indicaţiile medicului, să prevenim pierderea densităţii osoase prin alimentaţiei ţi exerciţii fizice. Acestea sunt câteva măsuri obligatorii ce trebuie luate atunci când se produc fracturile oasoase pentru a permite recuperarea fară consecinţe neplacute.

La persoanele în vârstă fracturile se vindecă mai greu deoarece procesul de sudare osoasă încetineşte după vârsta de 35 de ani. Durerile, amorţelile şi metosensibilitatea se pot prelungi luni de zile şi, în unele cazuri, pot rămâne permanente după sudarea oaselor.

Prevenirea Osteoporozei

Vârsta de 35 de ani, în cele mai multe cazuri, reprezintă începerea pierderii masei osoase, iar dacă acest proces se accelerează, oasele devin tot mai fragile şi structura lor se aseamănă tot mai mult cu a unui burete care are găuri mari în interior. În primă fază, osteoporoza nu dă dureri, iar oasele se deteriorează în tăcere, ani de zile, fară nici un simptom evident. În aceste condiţii este recomandat să cunoşti factorii de risc în privinţa osteoporozei şi, dacă prezinţi riscuri, să ceri medicului realizarea unei analize simple numită desiometrie osoasă. Perderea masei osoase care conduce la osteoporoză se produce mai frecvent în cazul femeilor, iar statisticile arată că de patru ori mai multe femei suferă de osteoporoză, comparativ cu bărbaţii. În egală măsură şi persoanele care au o constituţie osoasă fragilă, adică şi persoanele slabe, prezintă risc de osteoporoză pentru că au adesea oase cu o densitate mai mică. Atenţie trebuie să manifeste şi persoanele care s-au tratat cu medicamente antiinflamatorii, cele care suferă de exces de hormoni tiroidieni şi persoanele care fumează sau consumă frecvent alcool, deoarece şi acestea pot suferi din cauza densităţii osoase reduse.

Fracturi ce necesită intervenţie chirurgicală

Fracturile pot fi tratate în două moduri: fie prin tratamentele conservatoare care presupun repaos şi imobilizare în gips, sau cea chirurgicală care reduce la jumătate recuperarea după intervenţie. În cazul în care se decide intervenţia chirurgicală, articulaţiile işi revin mai rapid, la fel şi muşchii, deoarece nu se mai atrofiază şi conduc la refacerea mai rapidă după fracturi. În cazul fracturilor vertebrale, medicul poate recomanda imobilizarea în corsete speciale pentru perioade de până la două luni. Însă, dacă medicul va constata că presiunea produsă de vertebra fracturată lezează nervii şi există risc de paralizii, deformări osoase sau artroze, se recomandă intervenţia chirurgicală pentru a evita vindecările cu sechele.

Kinetoterapie şi calciul

De cele mai multe ori, fracturi se produc ca urmare a accidentelor casnice minore. Acestea apar cel mai des la vârstnici şi sunt cauzate de osteoporoză. Acestea pot fi localizate la nivelul vertebrelor, şoldului şi pumnului, dar pot fi evitate dacă se observă din timp riscul de a pierde din densitatea osoasă şi dacă se intervine cu suplimente alimentare premium şi exercitiu fizic. Kinetoterapia ajută la refacerea musculaturii care se atrofiază din cauza imobilizării necesare în fracturi, iar suplimentarea cu calciu ajută la solidificarea osoasă.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button