Ce alimente trebuie să eviţi atunci când ai probleme cu tiroida
Tiroida este o glandă în formă de fluture, poziţionată în partea din faţă a gâtului care produce hormonii ce accelerează metabolismul uman – sistemul care ajută corpul în a-şi utiliza energia. Problemele care apar la glanda tiroidă pot să încetinească ori să accelereze metabolismul prin influenţarea producţiei de hormoni. Atunci când nivelul acestor hormoni atinge un nivel prea ridicat ori prea scăzut apar şi simptomele, care sunt dintre cele mai diverse. Greutatea ta, energia şi starea psihică sunt direct afectate de bolile glandei tiroide.
Iată care sunt principalele alimente ce trebuie evitate pentru a nu apărea probleme de acest gen:
Alimentele prăjite – ştim cu toţii că prăjelile nu sunt deloc indicate nici măcar pentru persoanele perfect sănătoase. Acestea sunt bogate în grăsimi trans, care afectează acţiunea medicamentelor pentru ţinerea sub control a tiroiditei.
Zahăr – consumul de zahăr ar trebui limitat pentru că acesta afectează nivelul de insulină din organism, care la rândul lui afectează tiroida. Trebuie să ai mare grijă cu acest aliment deoarece se găseşte din abundenţă în mai toate alimentele procesate de pe piaţă.
Soia – consumul de soia afectează tratamentul medicamentos pentru tiroidită. Drept urmare, consumul ar trebui limitat. De asemenea, soia trebuie consumată la patru ore după ce se ia tratamentul, asta pentru că atât durează ca organismul să absoarbă compuşii medicamentoşi.