Consumul somonului de crescătorie poate ascunde pericole imense
Când vine vorba despre consumul de peşte, somonul este în topul preferinţelor românilor, însă puțini știu faptul că acest tip de carne poate fi extrem de toxică.
Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate.
Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă.
Un ecologist norvegian a constatat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri.
Acesta susţine că în Norvegia, spre exemplu, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă mică se poate creşte un număr foarte mare de peşte, aproximativ două milioane de unităţi de somon.
În aceste condiţii, peștele se îmbolnăveşte, fiind vorba de aproape o pandemie – necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia, insă, acest lucru este ascuns consumatorilor.