Home  /  Boli   /  Află ce spun specialiştii despre selfie-uri

Află ce spun specialiştii despre selfie-uri

În ziua de astăzi selfie-urile sunt la mare modă şi aproape că nu există persoană activa pe reţelele de soacializare care să nu fi apelat la acest tip de poze.

Printre cei care postează o mulţime de selfie-uri există un număr mai mare de personalităţi narcisiste, adică extrem de auto-iubitoare şi auto-centrate, dar şi indivizi care prezintă trăsături psihopatice, care tind să acţioneze impulsiv, fără empatie.

Selfie-ul oferă o oportunitate de neegalat de a observa strigătul adolescenţilor. Mulţi tineri încearcă să atragă atenţia asupra lor prin poze bine alese, deoarece nu sunt în măsură să facă acest lucru în viaţa reală. Dintr-o poză se pot extrage multe informaţii, care prin vorbe nu se pot spune – poziţie, haine, locaţie, etc.

De asemenea, selfie-urile obsesiv-compulsive – câte 3-4-10 pe zi – sunt adevărate strigăte de ajutor, iar părinţii trebuie să fie foarte atenţi la aceste comportamente disfuncţionale, deoarece lipsa de acceptare socială poate genera şi stări serioase de depresie.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button