Home  /  Boli   /  Grăsimea corporală poate fi transformată în energie

Grăsimea corporală poate fi transformată în energie

Un proces metabolic care poate aduce multiple beneficii organismului nostru este cetoza. În timpul acestui proces, organismul transformă grăsimile în cetone şi începe să le utilizeze ca sursă de energie.

Oamenii de ştiiţă au demonstrat faptul că dietele care favorizează cetoza sunt eficace prin suprimarea apetitului. Alte studii au sugerat faptul că acest proces ajută în cazul tulburărilor neurologice, diabet de tip doi şi alte afecţiuni.

Reţineţi faptul că o dietă cu puţini carbohidraţi este foarte importantă. Celulele utilizează glucoză ca sursă de energie, însă pot folosi şi alte surse de energie, cum ar fi cetonele.

Atunci când renunţi la carbohidraţi, depozitele de glucoză, precum şi nivelul insulinei, se reduc simţitor, permiţând acizilor graşi să se elibereze din depozitele de grăsime.

Ficatul transformă o parte din aceste grăsimi în aceşti corpi cetonici, care pot genera “combustibil” pentru creier.

Cam cât de mult trebuie sa limitezi consumul de carbohidraţi este o chestiune individuală. Unii oameni ar trebui să se limiteze la 20 g de carbohidraţi, alţii mai mult pentru a ajunge în starea de cetoză.

De asemenea, uleiul de cocos are multe trigliceride de lanţ mediu, care ajută la intrarea în starea de cetoză. Grăsimile sunt absorbite rapid şi ajung în ficat unde sunt transformate în cetone.

Este recomandat să introduci gradat uleiul de cocos în dietă, pentru a minimiza efectele secundare precum diareea sau crampe abdominale. Începe cu o linguriţă pe zi, apoi creşte gradat, până la două linguri pe zi.

Starea de cetoză este benefică performanţei atletice, în special cele de rezistenţă. Cum nivelul glicemiei este mic, cetonele vor fi folosite pe post de combustibil şi de către muşchi. Ţine minte că, deşi exerciţiile sporesc producţia de cetone, abia după o lună corpul va ajunge să le utilizeze pe post de “combustibil”.

Consumul de grăsimi sănătoase creşte nivelul de cetone care ajută organismul să intre în cetoză. Optează pentru ulei de cocos, unt, untură, seu, ulei de avocado, ulei de măsline.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button