Află cum poţi prepara o ‘’cafea’’ sănătoasă dintr-o plantă banală
Pătrunjelul este o plantă banală ce posedă însă calităţi extraordinare pentru organism. Puţini sunt cei care ştiu că din această plantă se poate prepara o „cafea” sănătoasă. Inventatorul acestui tip de cafea este doctorul Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog şi un bun nutriţionist.
Pentru a prepara această licoare sănătoasă, tot ce ai nevoie sunt următoarele ingrediente:
- o lingură de miere de albine
- două -trei linguri cu vârf de pătrunjel verde
- o lămâie
- o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare
Se spală pătrunjelul şi se rupe în bucăţi, apoi se dă prin blender. După ce patrunjelul a fost mărunţit bine, se adaugă şi celelalte ingrediente: mierea de albine, sucul stors din lămâie şi uleiul de măsline.
Totul se lasă la blender timp de două-trei secunde. Astfel, vei obţine un suc de-un verde aprins, care are proprietăţi detoxifiante.
Doctorul o numeşte „cafea” tocmai pentru că iţi revitalizează întregul corp dându-ţi energie pentru întreaga zi. Substanţele nutritive din acest suc sunt absorbite foarte repede, iar conţinutul bogat de vitamina C iţi va întări imunitatea.
„Cafeaua” de pătrunjel conţine peste 50 la sută din cantitatea de vitamina C zilnică recomandată, vitamina A – 14 la sută, acidul folic – 12 la sută şi fier – 10 la sută.