Această băutură ne poate proteja de cancerul gastric
Un nou studiu, care a fost realizat pe un eşantion de 10.537 de persoane, a scos la iveală faptul că riscul infecţiei cu Heliobacter Pylori (bacterie ce afectează mucoasa stomacului şi a duodenului) poate fi prevenit cu 17% prin consumul moderat de bere , deoarece această băutură are şi efect antibacterian.
Rezultatele studiului realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie relevă faptul că un pahar sau două de bere consumate săptămânal pot reduce cu până la 11% riscul apariţiei bacteriei, în timp ce consumul a 3-6 pahare de bere într-o săptămână scade riscul infecţiei cu Heliobacter Pylori cu până la 17%.
Cei mai mulţi dintre bolnavii afectaţi de Heliobacter Pylori nu prezintă semne si simptome specifice, motiv pentru care de cele mai multe ori infecţia cu această bacterie determină complicaţii serioase, printre care ulcer gastric şi cancer de stomac. Helicobacter Pylori este responsabilă de multe cazuri de gastrită şi ulcer, ducând, într-o mare măsură la cancer gastric.
Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenţi în mediu şi care ne pot ataca sănătatea.
Este foarte important să ştim însă că doar în combinaţie cu un stil de viaţă sănătos berea işi poate pune în valoare beneficiile pentru organism.