Hreanul are beneficii extraordinare, însă nu toată lumea are voie să-l consume
Rădăcina de hrean are numeroase proprietăţi curative şi conţine numeroase vitamine, C, A, B1,B2, săruri, minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, aspargină, uleiuri volatile, care asigură o viaţă sănătoasă dacă este consumat cu regularitate. Cu toate aceste unele categorii de persoane trebuie să-l evite.
Iată categoriile de persoane care ar trebui să evite hreanul pe cât posibil:
Copiii mai mici de patru ani – hreanul nu este recomandat copiilor mici deoarece poate provoca probleme la nivelul tractului digestiv.
Femeile însărcinate şi cele care alăptează – hreanul nu este benefic dacă eşti gravidă sau alăptezi. Acesta conţine ulei de muştar, care poate fi toxic şi iritant.
Persoanele cu ulcer – această rădăcinoasă nu este benefică dacă suferi de ulcer, boală inflamatorie intestinală, infecţiile sau alte afecţiuni ale tractului digestiv, deoarece poate irita mucoasa digestivă.
Persoanele cu afecţiuni ale glandei tiroide – persoanele care suferă de hipotiroidism trebuie să evite hreanul.
Persoanele care au probleme cu rinichii – evită utilizarea hreanului dacă ai probleme cu rinichii. Există îngrijorarea că hreanul ar putea creşte fluxul de urină, iar aceast aspect ar putea fi o problemă pentru persoanele cu afecţiuni renale.