Home  /  Boli   /  Efectele negative ale expunerii la soare pot fi combătute de către aceste alimente

Efectele negative ale expunerii la soare pot fi combătute de către aceste alimente

Din păcate, mult aşteptata expunere la soare este cauza cea mai mediatizată şi cunoscută a cancerului de piele şi posibil cel mai puternic factor cauzator al acestei malignităţi.

Petru a evita pe cât posibil această problemă, pe lângă expunerea graduală la soare şi folosirea cremelor de protecţie, trebuie să avem o alimentaţie echilibrată.

Iată care sunt alimentele ce ne protejează împotriva razelor ultraviolete:

Peştele

Alimentele bogat în Omega 3, în special crustaceele şi peştii, au puteri anti-inflamatorii. Studiile au aratat că aceşti compuşi ajută la protejarea celulelor corpului de neplăcerile cauzate de soare. Alte studii au arătat că adăugând Omega 3 în dietă, poţi să previi apariţia cancerului de piele.

Consumă legume şi fructe roşii şi portocalii

Fructele şi legumele care au această culoare conţin licopen (un pigment natural) şi antioxidanţi, care ajută la protejarea pielii împotriva iritaţiilor provocate de soare.

Ciocolata neagră 

Deşi nu este pe placul tuturor, ciocolata neagră te poate proteja de arsurile provocate de razele soarelui. Menţine pielea hidratată şi stimulează circulaţia sângelui.

Legumele din familia cruciferelor

Broccoli, varza sau conopida conţin antioxidanţi esenţiali care iţi ajută corpul. De asemenea, ajută la prevenirea cancerului în mai toate formele lui.

Legumele şi fructele verzi

Consumul de fructe şi legume verzi, te protejează cu siguranţă de efectele nocive ale soarelui. Ierburile proaspete precum pătrunjelul, busuiocul, salvia sau rozmarinul conţin şi ele antioxidanţi care au acelaşi efect binefăcător. Cele care sunt de un verde mai închis (spanacul sau sfecla) au astfel de elemente care nu fac altceva decât să iţi protejeze corpul. Unele studii arată că dacă mănânci legume cu frunze verzi, te protejezi de reapariţia cancerului de piele.

Ceaiul verde şi cel negru

Aceste două tipuri de ceai conţin polifenoli care pot opri dezvoltarea cancerului, limitând surplusul de sânge către zona canceroasă. Unele studii arată că ceaiul verde poate preveni apariţia melanomului pe piele, iar alte studii spun că oamenii care beau o ceaşcă de ceai pe zi au mai puţine şanse să sufere vreodată de această boală.

Call Now Button