Explicaţia pentru care nu a fost descoperit până acum un taratament pentru cancer
Cancerul, din păcate, este o boală gravă care face milioane de victime anul, la nivel mondial. Statisticile susţin faptul că una din două persoane va face cancer într-un anumit moment din viaţa sa.
Având în vedere toţi banii şi timpul petrecut pentru studierea bolii, mulţi oameni se întreabă de ce nu există un tratament pentru această boală necruţătoare.
Oamenii de ştiinţă susţin faptul că, una dintre principalele probeme este asociată cu modul în care oamenii înţeleg cancerul. Cuvântul nu se referă la o singură boală, este un termen umbrelă utilizat pentru sute de boli. De aceea discuţiile despre găsirea unui tratament împotriva cancerului sunt vagi.
Această boală este atât de complexă încât diferitele tipuri de cancer au diferite patologii şi diferite simptome. Practic în mai toate tipurile de cancer pot exista diferite variante ce pot duce la apariţia bolii, iar asta înseamnă că este extrem de dificil de studiat şi tratat.
Există însă anumite tipuri de cancer, cum este cel de prostată, unde rata de supravieţuire după tratament este de 98%, în timp ce melanomul malign este tratat în 89% dintre cazuri.
Tratarea cancerului este dificilă în mare parte din cauza a ceea ce reprezintă boala. Cancerul se dezvoltă din propriile celule ale corpului uman, atunci când o mutaţie din ADN provoacă o creştere accelerată a celulelor. Aşadar, deoarece provine din celulele noastre îi este dificil atât sistemului imunitar, cât şi doctorilor, să ţintească celulele canceroase. Una dintre principalele cercetări privind tratarea cancerului are la bază identificarea mai eficientă a celulelor canceroase. Apoi medicii încearcă să dezvolte un tratament pentru a le ataca sau ajută sistemul imunitar să le identifice mai uşor.
Lucrurile nu sunt însă atât de simple. Fiecare persoană răspunde diferit la tratament. Ceea ce funcţionează pentru o persoană poate să nu funcţioneze pentru celelalte.