Alimentele care ne ajută să ne detoxifiem organismul
După frumoasele sărbători de Paşte, în care ne-am ospătat din toate bunătăţile posibile, organismul nostru are nevoie să revină la normal, iar ca să se întâmple acest lucru trebuie să-l ajutăm. Deşi este foarte importantă pentru organism, dieta de detoxifiere este adoptată de mai puţin de 40% din populaţie.
Iată câteva alimente care au calităţi extraordinare pentru detoxifierea organsimul:
Castraveţii
Castraveţii au un conţinut ridicat de apă care vă ajută să vă mişcaţi sistemul urinar. O jumătate de cană de castravete feliat are doar 8 calorii. Acesta este foarte alcalin, o parte importantă a menţinerii unei diete echilibrate.
Lămâile
Lămâie alcalizează organismul, iar acest aspect ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului corpului. Ficatul iubeşte lămâile. Acest fruct este un stimulent minunat pentru ficat şi este un dizolvator al acidului uric şi al altor otrăvuri. Lămâile ajută la curăţarea rinichilor.
De asemenea, vitamina C ajută la normalizarea metabolismului energetic şi la funcţionarea normală a sistemului nervos, menţine sănătatea psihică, ajuta la funcţionarea normală a sistemului imunitar şi protejează celulele împotriva stresului oxidativ.
Spanacul
Spanacul este un complex de antioxidanţi şi anti-inflamatori. Celulele dăunătoare produc efecte negative care creează inflamaţii ce pot duce la obezitate. Spanacul echilibrează organismul şi este foarte sănătos, de aceea trebuie introdus în dieta de detoxifiere.
Seminţele de in
Seminţele de in au un conţinut atât de fibre solubile, cât şi insolubile, ajutând la stabilizarea zahărului din sânge şi promovează buna funcţionare a intestinelor. De aceea, detoxifierea se va produce mai eficient şi mai repede.