Află cum afectează guma de mestecat organismul
Anual, în România se consumă aproximativ 2.600 de tone de gumă de mestecat, ceea ce nu este tocmai o veste bună. Singurul avantaj pe care guma de mestecat îl aduce este respiraţia proaspătă pentru perioada cât este mestecată, în rest nimic mai mult.
Medicii specialişti din România nu recomandă mai mult de două lame pe zi, care ar trebui mestecate cel mult 20 de minute. În caz contrar, atrag atenția inclusiv nutritioniștii și gastroenterologii, pot apărea probleme digestive, dar va stricați și dinții.
Persoanele care trec de acest prag pot avea probleme de sănătate, avertizează medicii. Potrivit acestora, atunci când mestecăm guma, creierul este “păcălit” că urmează să mâncăm. Și astfel stomacul începe să producă enzime pregătite pentru digestie. Stimularea secreției gastrice nu face deloc bine și duce la apariția gastritelor.
De asemenea, guma de mestecat poate aduce şi alte neajunsuri organismului, fiind unul dintre alimentele ce conţine o sumedenie de E-uri, multe dintre ele fiind foarte periculoase pentru organism.