Află care este cea mai bună alternativă pentru laptele de vacă
În urma unor studii recente oamenii de ştiinţă au constatat că laptele de soia este cel mai sănătos dintre toate variantele de lapte vegetal.
Cu toate acestea, experţii susţin că laptele de vacă rămâne cea mai bună şi complexă sursă de proteine, carbohidraţi şi grăsimi, însă pentru cei care nu pot sau nu vor să consume acest tip de lapte, alternativa din soia este cea mai apropiată de ceea ce organismul are nevoie. Are cel mai mare conţinut de proteine dintre toate tipurile de lapte vegetal, între 7 şi 12 g pentru fiecare porţie de 220 grame.
De asemenea, laptele de soia conţine isoflavonoide care s-au dovedit a fi benefice în lupta contra cancerului. Totuşi, nu este substitutul perfect, deoarece conţinutul de acid fitic face organismul să absoarbă şi să difere mai greu vitaminele şi mineralele.
O altă alternativă ar fi laptele de migdale care este printre cele mai apreciate tipuri de lapte vegetal datorită gustului şi consistenţei. Acesta are puţine calorii şi este bogat în acizi graşi monosturaţi, care ajută la pierderea în greutate şi reduc colesterolul rău, LDL. Totuşi, nu are proteine şi carbohidraţi în cantităţi suficiente ceea ce îl face să nu fie la fel de echilibrat nutriţional ca laptele de vacă şi cel de soia.