O afecţiune congenitală gravă va putea fi tratată cu ajutorul unui implant robotic
Afecţiunile congenitale sunt anomalii de structură, funcţie sau metabolism, care se manifestă de la naştere sau din prima vârstă a copilăriei.
De regulă, abaterile de la dezvoltarea embrionară normală determină handicap mental sau fizic şi pot fi fatale. Oamenii de ştiinţă au identificat aproximativ 4000 de defecte de naştere, care variază de la forme minore până la grave şi foarte grave.
Astazi o să vorbim despre atrezia esofagiană, o afecţiune congenitală gravă, în care o parte a esofagului lipseşte. Pentru a rezolva această problemă oamenii de ştiinţă au realizat un studiu pe porci, carora li s-a implantat un robot capabil să dezvolte ţesuturile prin mişcările pe care le realizează.
Această descoperire a specialiştilor, din cadrul Spitalului pentru Copii din Boston, ar putea revoluţiona modul în care medicii tratează atrezia esofagiană, o afecţiune congenitală în care o parte a esofagului lipseşte.
În cadrul studiului, experţii au implantat tubul în porci vii şi au mărit treptat organul tubular, precum esofagul, în timp ce animalele erau active. Porcii nu au prezentat niciun disconfort şi au putut mânca, în timp ce esofagul s-a mărit în proporţie de 77%.
De asemenea, mutiplicarea celulară a reprezentat un alt rezultat al tehnicii. Practic, nu a fost mărit esofagul, deoarece acest lucru a avut loc natural, prin creşterea celulară.