Cartofii ne pot ajuta să slăbim dacă îi consumăm corect
Există o falsă concepţie cum că banalii cartofi îngraşă. Această idee s-a răspândit datorită bucătăriei moderne care a împământenit numai obiceiuri nesănătoase în ceea ce-i privește. Practic, cartofii sunt consumaţi în combinaţii alimentare greşite, ceea ce a dus la o reputaţie proastă a acestui aliment.
Cartofii conțin mult amidon care nu este digerat de aceleași enzime și în aceleași condiții de PH ca proteinele de origine animală. Astfel, aceştia nu trebuie mâncați ca şi garnitură pentru carne, spun nutriţioniştii.
De asemenea, cartofii nu trebuie combinati cu pâinea și cu alte produse făinoase, inclusiv paste. O altă greșeală enormă, de care multă lume este conştientă, este să-i mănânci prăjiți în ulei.
Practic, dacă știi cum să-i mănânci, cartofii nu numai că nu te îngrașă, dar chiar te ajută să slăbești. Singurele combinații corecte pentru cartof sunt cu legume ( fierte, gratinate, salate).