Află ce spun medicii despre seminţele prăjite
Românii sunt mari consumatori de seminţe prăjite. Fie că sunt consumate acasă în faţa televizorului, fie în orice altă imprejurare, seminţele sunt un produs la mare căutare.
Atât seminţele de floarea-soarelui, cât şi cele de dovleac, sunt foarte indicate pentru organism atunci când sunt consumate în stare crudă sau coapte la cuptor. Problema apare atunci cane ele sunt prăjite și tăvălite prin sare, deoarece se transformă într-un produs nociv.
Nutritioniştii susţin că rinichii sunt cei mai afectaţi din cauza excesului de sare. Cantitatea maximă de sare admisă într-o zi este de 5-6 grame, iar noi mâncăm până şi de 15 ori mai multă sare, spun specialiştii.
De asemenea, experţii susţin că seminţele prăjite cu sare sunt foarte toxice pentru ficat, din cauza uleiurilor care la temperaturi crescute dezvoltă compuşi cancerigeni. Aceştia afirmă că înmulţirea cazurilor de hipertensiune din ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor, are drept cauză şi consumul de alimente foarte sărate, printre care şi seminţele prăjite.