Această plantă tratează bolile de ficat
Ficatul este un organ aşezat pe partea dreaptă a abdomenului, imediat sub coaste. Rolul său este acela de a filtra şi purifica organismul, de a elimina toxinele ajunse în sânge în timp ce respirăm, din alimentele şi băuturile pe care le consumăm, precum şi din medicamentele pe care le luăm.
Ficatul depozitează vitamine, minerale şi zahăr până când organismul are nevoie de ele, şi nu în ultimul rând, secretă bila şi factori de coagulare.
Planta de Aloe tratează bolile de ficat
Aloe este una dintre cele mai iubite şi folosite plante medicinale din prezent, cunoscută din vremuri foarte vechi. Există până la 300 de specii de aloe, toate având în comun frunzele cărnoase şi pline de sevă. Cu toate acestea, din multitudinea de specii de aloe, patru sunt cunoscute ca având efecte medicinale deosebite: Aloe barbandesis, Aloe arborescens, Aloe socotrina şi Aloe Ferox.
Planta cu frunze lunguieţe, cărnoase, acoperite, parcă, de un strat de ceară, poate fi cultivată acasă, ȋn ghivece, însă poate fi cumpărată de la florării sau de la vânzătorii din pieţe.
Maximul de putere terapeutică a plantei este atins la vârsta de 3 – 5 ani si poate trata cu succes bolile de ficat şi hepatitele virale.