Home  /  Boli   /  Evită aceste activităţi după ce mănânci

Evită aceste activităţi după ce mănânci

Imediat după ce mănâncă, multe persoane au tendința să se întindă pe pat ca să se uite la televizor sau să practice anumite obiceiuri, care nu sunt tocmai benefice pentru sănătate.

Iată o listă cu câteva aspecte pe care trebuie să le eviți imediat după ce ai mâncat:

Nu consuma fructe

Trebuie sa ştii faptul că cel mai bun moment să mănânci fructe este înainte de masă, pe stomacul gol, deoaree acestea solicită diverse enzime pentru a fi digerate. De asemenea, zahărul conținut de fructe are nevoie de mai mult timp până să fie complet absorbit. În plus, vei obține astfel, cele mai multe beneficii din toate vitaminele, fibrele și alți nutrineți, iar mâncatul de frcute după o masă provoacă arsuri, indigestie și reflux gastro-intestinal.

Evită consumul de tutun

Cei mai mulţi dintre consumatorii de tutun sunt conștienți că fumatul este dăunător sănătății, dar nu se pot opri și chiar fumează imediat după ce mănâncă. Este foarte important să aștepți câteva ore după ce mănânci până să fumezi o țigară, pentru că țigările au nicotină, care inhibă oxigenul, atât de necesar digestiei, ceea ce permite organismului să absoarbă mai mult carcinogen decât de obicei.

Evită să mergi la culcare

În cazul în care te duci la culcare imediat după ce ai mâncat, vei avea un oarecare disconfort, te vei simți balonată și vei avea un somn oricum neodihnitor, pentru că acest obicei cauzează dureri de stomac în timpul nopții. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care au așteptat mai mult până să se ducă la culcare după ce au mâncat, au avut un risc mai mic de infarct, deci fii sigură că nu mănânci cu cel puțin câteva ore înainte de a te băga în pat.

Baia trebuie amânată

Dacă faci duș imediat după ce ai mâncat îți va crește tensiunea și fluxul sanguin din picioare va fi crescut, reducându-l pe cel din stomac. Acest lucru va slăbi sistemul tău digestiv și va duce la dureri de stomac.

Evită consumul de ceai

Specialiştii susţin că nu este bine să bei ceai imediat după cină, pentru că intervine în absorbția de fier, din cauza acidului tanic pe care îl conține și care interacționează cu fierul și proteinele din mâncare. S-a demonstrat că în cele mai multe dintre cazuri, acest lucru duce la o scădere de aproximativ 80% în procesarea fierului, iar o astfel de deficiență duce la anemie, ceea ce cauzează îngălbenirea pielii, scăderea apetitului, dureri pectorale, extremități reci, amețeli, slăbiciune și oboseală cronică.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button