Acest fruct accelerează metabolismul, crescând performanţele fizice şi intelectuale
Nucul secretă o cantitate foarte mare de iod, iar fructele sale iţi oferă energia de care ai nevoie, fiind printre alimentele cele mai bogate în calorii şi mai complete din punct de vedere nutritiv.
Magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, aşa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic şi migdale iar de nuci uităm cu totul. Toamna este momentul ideal să le consumăm, atunci cât sunt încă crude, pline de iod şi mai uşor de digerat.
Aceste fructe oleaginoase au nenumărate beneficii pentru organism:
◦ Nucile conţin multe complexe de vitamina B (riboflavina, niacinul, thiaminul, acidul pantothenic, vitamina B6 şi acid foliar);
◦ Constituie o bogată sursă de minerale (mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu);
◦ Reprezintă o sursă foarte bună de vitamina E;
◦ Sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi, precum este acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 – precum acidul linoreic, acidul alfa linoreic şi acidele arachidonice;
◦ Dacă introduci nucile în meniul tău, acestea te vor ajuta la reducerea colesterolului rău şi la creşterea nivelului colesterolului benefic pentru organism.
Aceste fructe extraordinare ne protejează de bolile de piele, constipaţie, diabet, hipertiroidie, anemie sau impotenţă. De asemenea, ne protejează de bolile cardiace şi ulcerul stomacal, crescând imunitatea organismului.