Home  /  Boli   /  Condiţia fizică precară poate declanşa cancerul

Condiţia fizică precară poate declanşa cancerul

Când vine vorba despre sănătatea ta, nici un efort nu ar trebui să fie prea mare. Indiferent că e vorba de mai multă odihnă, mai multă mişcare, mai puţină mâncare nesănătoasă sau mai puţin stres, orice îmbunătăţire a stilului de viaţă poate însemna enorm pentru organismul tău.

Oamenii de ştiinţă ne avertizează că o condiţie fizică precară influenţează substanţial funcţionarea celulelor organismului, care la rândul lor pot contribui la creşterea riscului de dezvoltare a cancerului la sân.

Studiile au fost realizate pe femele de şoareci de laborator, iar specialiştii susţin că cele care au fost supuse unui program de antrenament fizic, zilnic, prezentau un risc mult mai scăzut de dezvoltare a cancerului, în comparaţie cu cele care nu făceau niciun fel de mişcare fizică. Practic, aceste studii aduc dovezi suplimentare, care întăresc relaţia dintre exerciţiile fizice şi apariţia tumorilor maligne.

Cei mai mulţi dintre noi sunt convinşi de faptul că o formă fizică bună poate fi câştigată prin intermediul exerciţiilor fizice susţinute. Se pare însă că acest lucru este doar pe jumătate adevărat, deoarece, o mare influenţă o are condiţia fizică înnăscută. Aceasta diferă foarte mult de la persoană la persoană, de la familie la familie. Exerciţiile fizice o pot îmbunătăţi, în timp ce lipsa mişcării poate conduce la creşterea în greutate, însă, condiţia fizică a unei persoane, in mare, este una dobândită genetic.

Numeroase studii au arătat că forma fizică bună poate conduce la scăderea riscului de apariţie a diferitelor boli, incluzând aici câteva tipuri de cancer. Totuşi, a rămas neclar dacă acest avantaj s-a dezvoltat în urma antrenamentului fizic regulat sau este o moştenire genetică.

După cum bine v-aţi dat seama, studiul recent s-a concentrat asupra apariţiei cancerului la sân. Astfel, experţii s-au folosit de o specie de şoareci special crescută pentru această cercetare. Aceştia au fost antrenaţi, de generaţii, pe rotiţe speciale pentru soareci, fiind împerecheaţi apoi în funcţie de capacităţile lor fizice, până când nou-născuţii au reuşit să arate că au o condiţie fizică bună înnăscută.

În urma acestor eforturi depuse, s-a dovedit, în cazul femelelor, o scădere a riscului de apariţie a cancerului la sân, atunci când au fost expuse unor substanţe chimice recunoscute pentru faptul că provoacă apariţia tumorilor maligne.

Cercetătorii consideră că aceste descoperiri ar putea fi valabile şi în cazul oamenilor. Aşadar, cei care nu se nasc cu o condiţie fizică bună, şi-o pot îmbunătăţi prin mişcare şi, cu siguranţă, vor fi mai sănătoşi.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button