Simptomele asociate cancerului pe care 90% dintre persoane le trec cu vederea
În general organismul uman reacţionează atunci când ceva este în neregulă, avertizându-ne, de fiecare dată când are ocazia, prin semnale şi simptome. Din păcate, aceste simptome sunt ignorate de aproximativ 90% dintre persoane, în ideea că oricum totul este în regulă.
Dacă întâlneşti oricare dintre semnale prezentate mai jos, nu trebuie să tragi concluzii pripite, pentru că multe dintre ele pot fi prezente la alte afecţiuni mai puţin grave, însă cel mai indicat este să consulţi un medic specialist.
Neoplasmele – pot fi semn de cancer mamar sau de piele. Printre simptome sunt incluse următoarele: noduli tari pe sâni sau la axilă, iritaţii apărute din senin, care nu au legătură cu mâncarea sau produsele cosmetice, supurarea unei pete, un semn din naştere care îşi schimbă forma sau culoarea.
Tuse persistentă – o tuse persistentă este unul dintre simptomele asociate cu bolile de plămâni. Ea trezeşte suspiciuni dacă mai sunt prezente: scăderea apetitului, scădere bruscă în greutate, în stadii târzii, cancerul de plămâni poate duce la tuse cu sânge şi respiraţie întreruptă.
Anomalii în ceea ce priveşte digestia – o boală de intestine prezintă următoare simptome: sânge în scaun, mucus şi secreţii, defecare spontană.
Iritaţie şi mâncărime – în cele mai multe cazuri, o iritaţie nu este asociată cu tumori, dar cazurile clinice arată că este un simptom, mai ales că: un neoplasm uterin cauzează mâncărimi genitale, iar cancerul la creier poate provoca mâncărimi ale nărilor.
Secreţii la urinare – acesta este unul dintre semnele unui cancer la rinichi, care se asociază cu: sânge la urinare, hipertensiune, durere de rinichi, oboseală cronică.
Pierdere bruscă şi semnificativă în greutate – o scădere inexplicabilă în greutate se întâmplă în cazul unui cancer la stomac. În stadiile incipiente, manifestările sunt foarte uşor de trecut cu vederea, dar următoarele semne sunt destul de prezente: dezgust faţă de carne, sentimentul de saţietate instalat după extrem de puţină mâncare, anemie, dificultate la digestie.
Durere în gât persistentă – dacă aceasta ţine prea mult timp poate fi semn de cancer laringian, care este asociat şi cu următoarele: dificultate la respiraţie şi înghiţire, senzaţia de umflătură în gât, greutate în vorbire şi pierderea vocii, respiraţie urât mirositoare şi tuse cu sânge.