Alimentul care are capacitatea de a spori speranţa de viaţă
Cercetătorii au descoperit că brânzeturile maturate de tip cheddar, brie şi parmezan au capacitatea de a spori speranţa de viaţă şi să prevină apariţia cancerului la ficat.
Studiile realizate au scos în evidenţă faptul că aceste brânzeturi conţin un compus denumit spermidină, care împiedică celulele hepatice deteriorate să se multiplice. În acest fel, nu se mai acumulează ţesut cicatrician, aşa cum se întâmplă la apariţia bolilor, şi nici carcinomul hepatocelular, care este cea mai comună forma de cancer la ficat.
Tratamentul cu spermidină a fost testat pe şoareci de laboratator şi s-a descoperit că speraţa de viaţă a crescut, în acest caz, cu 25%. Acest tratament urmează să fie testat şi pe oameni, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, speranţa de viaţă poate să crească până la 100 de ani.
De asemenea, sepecialiştii au mai descoperit că alimente precum: ciuperci, soia, leguminoase şi cereale integrale, care sunt consumate în mod regulat contribuie vizibil la creşterea speranţei de viaţă.
Practic, dacă reduci numărul de calorii consumate, ai parte de o cantitate mai mică de metionină (un tip de aminoacid gras găsit în carne şi alte proteine). Cumulat cu consumul de brânzeturi, durata de viaţă creşte considerabil.