Home  /  Boli   /  Studiu alarmant – muzica poate crea probleme serioase în ceea ce priveşte auzul

Studiu alarmant – muzica poate crea probleme serioase în ceea ce priveşte auzul

Muzica este parte componentă a naturii, fiind omniprezentă. De-a lungul anilor, aceasta a continuat să însoțească omul în evoluția sa, fiind prezentă în momentele esențiale.

Ne place un anumit gen de muzică din același motiv pentru care ne place un anumit fruct sau fel de mâncare. Muzica poate fi considerată un alt ingredient de care avem nevoie mai mult sau mai puțin în viață, hrănindu-ne spiritual. Așadar, muzica înainte de toate, este o necesitate atât fizică cât și psihologică.

Problema este că, în anumite condiţii, muzică poate crea probleme serioase în ceea ce priveşte auzul.

Spre exemplu, un studiu de anvergură realizat de Institutul Regal pentru persoanele cu handicap auditiv din Marea Britanie a venit cu rezultate sumbre pentru amatorii de muzica ascultată la maxim. Jumătate din cei 2700 de subiecţi examinaţi şi-au pierdut auzul datorită muzicii puternice din cluburi şi de la festivaluri.

Specialiştii declară că se află în faţa unei situaţii de-a dreptul alarmante, deoarece aproximativ 80% dintre persoanele examinate în studiu prezintă cazuri de înfundare a urechilor şi imbolnăvire a organelor interne ale urechii.

Pentru a atrage atenţia asupra acestui pericol, medicii au lansat o campanie denumită ” Don’t loose your ears with your music”, în care sfătuiesc toţi amatorii de muzică ascultată la maxim să stea departe de difuzoarele cluburilor şi cele ale festivalurilor.

De asemenea, ORL- istul britanic Emma Harrison atrage atenţia asupra periculozităţii acestui fenomen specific tinerei generaţii, amintind că procesul pierderii definitive a auzului este unul lent care se instalează pe nesimtite, dar care este ireversibil, persoana afectată ajungând la pierderea auzului în decurs de câţiva ani.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button