Cercetătorii au descoperit un inhibitor al apetitului culinar
Problema kilogramelor în plus este una extrem de serioasă şi care din păcate nu mai cunoaşte limite de vârstă. Cei care au astfel de probleme şi-ar dori să aibă o baghetă magică, cu ajutorul căreaia să ajungă la silueta perfectă fără a depune prea mult efort.
Iată că ştiinţa este pe cale să le rezolve problemele într-un alt mod, dar la fel de eficient.
Cercetătorii au descoperit un inhibitor al apetitului culinar, care înlătură nevoia gustărilor calorice dintre mese. Substanţa, o peptidă produsă natural de organismul uman, ar putea pava drumul spre o nouă clasă de medicamente pentru dietă, capabile să-i ajute pe oameni să piardă din kilogramele nedorite fără efecte secundare neplăcute.
Practic, ideea de bază a tratamentului constă în stoparea consumului de mâncare din plăcere şi nu de foame. Aceeaşi tehnică ar putea fi întrebuinţată în tratarea dependenţei de alcool şi de droguri, sunt de părere specialiştii care au descoperit substanţa.
Peptida funcţionează prin influenţarea centrilor de recompensă din creier, care se declanşează atunci când o persoană se bucură de o gustare sau de o ţigară. Testele au demonstrat că substanţa blochează aceste regiuni cerebrale, reducând starea de bine dată de procesul hrănirii.