Temperatura corpului ne influenţează somnul
Somnul este benefic, în primul rând, pentru starea generală de sănătate. A avea un somn bun pe timp de noapte ajută la refacerea şi reactivarea memoriei, precum şi a vigilenţei mentale. Când somnul lipseşte, putem ajunge la stări de iritabilitate şi la un risc crescut de a dezvolta anumite boli.
Specialiştii au demonstrat în urma unor studii că o temperatură internă a corpului mai mare decât în mod normal îi face pe oameni conştienţi şi vigilenţi, neputând să adoarmă rapid sau neputând să doarmă mai deloc.
Chiar înainte să aţipim, trupul se răceşte. Dar dacă tot nu reuşim să adormim, ne putem reduce temperatura corporală printr-o mişcare simplă: ne ţinem un picior afară de sub pătură. Acest truc funcţionează pentru că picioarele şi mâinile au structuri vasculare destinate a răspândi căldura proprie.
Vasele de sânge alimentează sânge în vene la suprafaţa pielii iar atunci când pielea se răceşte, sângele devine la rândul lui mai rece. Când circulă sângele, temperatura corpului scade şi astfel vei adormi mai repede decât crezi.