Home  /  Boli   /  Alimentaţia şi sindromul premenstrual

Alimentaţia şi sindromul premenstrual

Natura a avut întotdeauna grijă să le ofere oamenilor soluţiile de care au nevoie pentru a remedia problemele cu care se confruntă. Astăzi vom puncta câteva aspecte legate de importanţa alimentaţiei în ceea ce priveşte sindromul premenstrual.

În general sindromul premenstrual se manifestă mai agresiv la femeile cu sindromul ovarelor polichistice, dar poate fi prevenit dacă ai o alimentație potrivită in această perioadă.

Iată câteva alimente care te ajută să te echilibrezi hormonal:

Cantitatea mare de estrogen eliberată înaintea menstruației poate fi adusă la parametri normali dacă ai o alimentație corectă.

În timpul ovulației, femeile ar trebui să consume cât mai multe fructe și legume.  Alimentele crude, negătite, permit ficatului să se concentreze asupra eliminării surplusului de estrogen din organism.

De asemenea, înaintea menstruație, este recomandat consumul de cartofi dulci și quinoa. Fiind bogate în vitamin B, aceste alimente favorizează secreția de progesteron, hormon care estompează nivelul crescut de estrogen.

Poftele care te inundă în această perioadă a lunii indică nevoile pe care organismal tău le are. Spre exemplu, dacă îți e poftă de carbohidrați, organismal are nevoie de vitamin B, în timp ce, dacă îți este poftă de ciocolată, ai un deficit de magneziu.

Fiind mereu informată în legătură cu ceea ce se întâmplă în corpul tau vei reuşi să îi oferi organismului alimentaţia necesară pentru a trece cât mai uşor peste perioadele mai puţin plăcute ale menstruaţiei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button