Remedii împotriva bronşitei
Acum că suntem în sezonul rece apar din ce în ce mai multe persoane care suferă de bronşite. Bineînţeles că boala se manifestă diferit ca intensitate de la om la om, în funcţie de sistemul imunitar. Vă vom prezenta câteva sfaturi importante care vă vor ajuta să luptaţi cu raceala.
- Mierea face minuni pentru căile respiratorii. Împreună cu lămâia, obţineţi medicamentul perfect pentru dezinfectarea căilor respiratorii. Ceapa este şi ea un bun remediu natural pentru căile respiratorii. Se recomandă curăţarea şi tăierea în patru a unei cepe, acoperirea ei cu miere, după care o puteţi lăsa peste noapte într-un loc întunecos. A doua zi puteţi mânca ceapa, ca tratament pentru bronşită. Se recomandă de patru ori pe zi acest tip de tratament.
• Puteţi prepara un ceai din ghimbir, salvie şi scorţişoară, cu care veţi face gargară de câte ori simţiţi nevoia să tuşiţi. Puteţi alege şi ceaiul de cimbru, îndulcit cu miere, care poate fi servit dimineaţa şi seara, ca tratament.
• Puteţi opta pentru lămâia simplă, consumată pe tot parcursul zilei, ori apa calda în care aţi adăugat sucul unei lămâi. Puteţi înlocui apa caldă cu ceaiul de muşeţel, mentă şi lămâie, pentru a fi mai eficiente.
• Smochinele uscate sau curmalele, înmuiate în apă 8 ore; lichidul se încălzeşte şi se bea, iar fructele se mănâncă.
• Decoctul din fructe de porumbar sau infuzia din flori de porumbar este de asemenea foarte eficient în calmarea tusei, ajutând totodată la eliminarea secreţiilor bronsice. Un alt decoct de real folos în acest caz este decoctul din seminte de gutui. Se beau câte două-trei pahare pe zi.