Home  /  Boli   /  Nu neglijaţi durerile pelvine şi sângerările neregulate
a

Nu neglijaţi durerile pelvine şi sângerările neregulate

Durerile abdominale şi sângerările neregulate, de cele mai multe ori, nu reprezintă ceva grav. Procesele ciclice, precum ovulaţia, pot produce durere. Atunci când se produce ovulaţia, numeroase femei simt o durere ascuţită în zona de jos a abdomenului. Această durere poate apărea însă în diferite locuri, de la lună la lună. Medicii spun că durerea pelviană, care apare la mijlocul ciclului menstrual, este un simptom normal, care nu trebuie sa îngrijoreze. Secreţiile vaginale pot semnala anumite boli transmise pe cale sexuală, însă pot fi si semnul unor infecţii care se tratează foarte uşor.

Cu toate acestea, există numeroase simptome care pot indica probleme ginecologice serioase. Înainte de a te panica, mergi la un control de rutină.

Durerile pelvine

Dacă durerile pelvine persistă mai mult de două-trei zile, este indicat să mergi la medic, pentru un control amănunţit. Durerea pelvină cronică este semnul unor afecţiuni serioase, precum uter fibromatos sau endometrioza. De asemenea, această durere indică şi boala inflamatorie pelvină, care de obicei este anunţată şi prin febră şi secreţii vaginale. Durerea pelvină poate să apară brusc şi poate fi semnul rupturii sau sângerării unui chist ovarian.

De foarte multe ori durerile severe care apar brusc pot fi semnul nealimentării ovarului cu sânge. Această durere este însoţită de stări de greaţă şi vomă. Dureriele abdominale şi sângerările pot fi semnului unei sarcini extrauterine. Durerile pelvine nu sunt însă legate de cancerul ovarian, însă este indicat să mergi la un control dacă acestea persistă.

Sângerarile neregulate

Sângerările ţi ciclurile menstruale neregulate, pot fi cauza utilizarii anticoncepţionalelor. Bineînţeles că este recomandat să mergi la un control dacă aceste simptome durează de mai multe luni.

Astfel de sângerări pot fi semne ale polipilor şi fibroamelor uterine. Şi afectiunile tiroidale pot afecta ciclul menstrual. Dacă sângerările apar după contactul sexual, este foarte posibil să existe anumite infecţii. De asemenea, bolile cu transmitere sexuală pot provoca sângerări după un act sexual.

Trebuie să aveţi grijă de sănătatea voastră, să faceţi controale regulate pentru a nu lăsa nimic la voia întâmplării. Controalele periodice pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte, iar această mentalitate trebuie să se înrădacineze în mintea oamenilor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button