Beneficiile terapeutice ale spirulinei
Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât alte forme de viaţă să poată apărea. Caracterizată ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.
Iată ce beneficii duce spirulina organismului:
Ajută la reducerea colesterolului și a trigliceridelor;
Ajută la pierderea kilogramelor în plus, datorită conținutului bogat de iod care acționează direct asupra glandei tiroidei;
Îmbunățește sistemul imunitar, încetineşte creşterea şi înmulţirea bacteriilor fortificând astfel rezistența organismului;
Echilibrează presiunea arterială. Atenție este recomandată doar persoanelor care suferă de hipertensiune!
Luptă împotriva razelor ultraviolete și protejează pielea de radiațiile solare;
Conferă sațietate și scade apetitul dacă este consumată cu o jumătate de ora înaintea mesei;
Crește masa musculară datorită conținutului bogat în proteine;
Acționează eficient în cazurile de anemie, demineralizare și epuizare a organismului grație fierului;
Stimulează digestia cu ajutorul conținutului de fibre vegetale;
Contribuie la dezintoxicare a organismului, iar mai mult decât atât este folosit pentru a salva oamenii otrăviți cu arsenic;
Ajută la buna funcționare a glandei tiroide prin optimizarea proceselor metabolice;
Constituie un ajutor deosebit în combaterea candidei prin creșterea florei intestinale bacteriene care poate ține sub control dezvoltarea execesivă a acestei ciuperci;
Luptă împotriva alergiillor sezoniere sau perene datorită antihistamielor;
Spirulina este realmente un “superaliment” cu multiple beneficii asupra sănătății, însă trebuie administrate doar cu acordul medicului și în cantitățile recomandate de acesta. Este cea mai bună metodă de a prelua controlul asupra sănătății.