Bolile pe care fizioterapia le tratează
Fizioterapia este o practicǎ cu ajutorul cǎreia mușchii, articulațiile și membrele superioare și inferioare ȋși recapǎtǎ mobilitatea. Fizioterapia este o disciplină care are la bazǎ diverse procedee provenite atât din medicina tradiționalǎ, cȃt și din cea modernǎ. Fizioterapia este utilizatǎ frecvent ca o metodǎ de recuperare dupǎ o boalǎ sau un traumatism, dar poate fi utilizatǎ și pentru a ȋmbunǎtǎții circulația sau pentru a ameliora durerea. Fizioterapia nu este o terapie dureroasǎ și nu poate fi practicatǎ decȃt de cǎtre un specialist.
Fizioterapia este benefică în recuperarea:
*Reumatologică – degenerativă (artroza, artrita, spondilita anchilopoetică);
*Ortopedică (entorse, luxaţii, contuzii, sindrom algoneurodistrofic post-fracturi, accelerarea calusarii, întinderi musculare);
*Oncologică (dureri în carcinoame);
*Neurologică (lombosciatică, neuromialgie, nevrite, discopatii la diferite nivele ale coloanei vertebrale, sindroame algoneurodistrofice);
*În manifestări abarticulare (stiloidite, epicondilite, periartrite scapulohumerale);
*Dermatologică (nevralgii postherpetice, dureri reminiscente după Zona Zoster
în afecţiunile aparatului respirator – laringite, bronşite, sechele pleurezii netuberculoase);
*În afecţiunile aparatului urogenital (prostatite, hipertrofii de prostată cu tenesme vezicale, pielocistit);
*În afecţiunile ginecologice (metroanexite şi parametritele cronice nespecifice cu hipomenoree şi amenoree);
*În afecţiunile otorinolaringologice (sinuzitele frontale, frontoetmoidale şi maxilare acute şi cronice, rinite cronice, faringite, laringite).
Şedintele de fizioterapie efectuate de un profesionist te ajută să ajungi în punctul în care să te bucuri de viaţă din nou.