Balneoterapia sau apa care vindecă
Balneoterapia trateaza numeroase boli fiind folosită ȋncǎ din cele mai vechi timpuri. Fiind cel mai eficient solvent al naturii, apa transportă o varietate de minerale și substanțe chimice, necesare organismului. Apa nu numai că ne ţine în viaţă dar ne şi vindecă.
Proprietăţile apei minerale
Clorura de sodiu, sulful, arsenicul, borul, calciul, potasiul, bromul si sodiul sunt minerale foarte benefice pentru organismul nostru.
Printre bolile care pot fi tratate cu ajutorul apei minerale se enumeră: disfuncții ale sistemului nervos vegetativ, sechelele cauzate de diverse traumatisme, durerile de spate, spondilita anchilozantǎ, artrita, psoriazisul, bolile de inima, depresia, anxietatea, insomnia, durerile de muschi, durerile de cap, spasmele musculare, leziunile de la nivelul maduvei spinarii, accidentele vasculare, dermatitele, acneea si eczemele.
Balneoterapia poate fi recomandatǎ pentru o gamă largă de boli, iar beneficiile terapiei variazǎ de la calmarea durerii la ȋmbunǎtǎțirea stǎrii generale de sǎnǎtate fiind indicatǎ atȃt pentru corp cȃt și pentru suflet.
Efectele apei minerale
Scăldatul în izvoare termale crește treptat temperatura corpului, fenomen ce duce la distrugerea germenilor, stimularea circulaţiei sângelui, creşterea metabolismului şi normalizarea funcțiilor glandelor endocrine. Mineralele precum sulful, calciul, magneziul sau litiul sunt absorbite de către organism stimulând sistemul imunitar. Astfel apare relaxarea fizică şi psihică, producția de endorfine și normalizarea funcției glandelor. De asemenea apele termale mineralizate au efecte benefice şi asupra bolilor de piele.
Contraindicații
Balneoterapia are şi câteva contraindicaţii. Astfel balneoterapia nu este indicată ȋn cazul ȋn care sunteți sub efectul alcoolului sau al medicamentelor de inimǎ. Femeile ȋnsǎrcinate ar trebui sǎ utilizeze aceastǎ terapie doar cu acordul medicului. De asemenea, ȋnainte de a ȋncepe un tratament balneoterapeutic discutați cu medicul dumneavoastǎ, ȋn special ȋn cazul ȋn care suferiți de o afecțiune.