Câteva cauze mai puţin cunoscute ale febrei
De cele mai multe ori, atunci când avem febră, ne gândim că este din cauza unei răceli. Însă febra poate reprezenta şi semnul multor alte afecţiuni, care necesită un control medical de urgenţă. Iata o parte dintre afecţiunile de care poţi suferi fără să ştii.
Leucemie
Semne ale unei leucemii acute mieloblastice sau limfoblastice sunt: oboseala accentuată, chiar şi fără depunerea unui efort semnificativ, infecţii ale organismului care nu cedează, însoţite de episoade de febră şi transpiraţii nocturne. De asemenea, pe piele îţi pot apărea pete mici şi vineţii, mai ales în zona membrelor inferioare, dar şi pe piept şi pe brate. În acest caz, trebuie să mergi de urgenţă la un control medical.
Stresul
Ritmul alert în care trăim, exigenţele tot mai mari, atât pe plan personal, cât şi la serviciu, sunt o sursă permanentă de stres. Potrivit oamenilor de stiinţă, stresul cronic, întâlnit la tot mai multe persoane, poate afecta producţia de serotonină, hormon responsabil pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Din această cauză pot apărea stări de anxietate, oboseală, lipsă de concentrare, dar şi o creştere a temperaturii corpului, condiţie medicală cunoscuta drept febra psihogenă.
Embolie pulmonară
Bolile care afectează plămânii, precum pneumonia şi virozele se manifestă prin febra crescută. Însă şi blocarea brusca a unei artere pulmonare cu un cheag de sânge, boală cunoscută drept embolie pulmonară, are drept simptom febra, alături de respiraţie greoaie, transpiraţii abundente şi durere în piept. În acest caz, pacientul trebuie transportat de urgenţă la spital.
Unele medicamente
Temperatura corpului mai mare de 37 de grade Celsius poate să apara şi din cauza administrării unor medicamente, precum unele antibiotice sau pastile destinate tratării hipertensiunii arteriale.